У рамках цьогорічних навчань Sea Breeze до Одеського порту 4 липня пришвартувалися чотири ВМС Канади, Великобританії, Румунії і Туреччини, які відносяться до постійної групи бойових чергувань НАТО. Одразу після прибуття командор фрегата Toronto прибула до лекторію організації «Одесити разом», аби поспілкуватися з представниками громадськості та журналістами. А головне, ще раз наголосити на меті перебування кораблів альянсу в Україні.

Жозе Курц, комодор Королівського ВМФ Канади

 

Ці навчання — дуже важливий елемент для демонстрації того, що альянс готовий адаптуватися до нових викликів. Вони переконують, що наші сили у змозі відповісти на будь-які події з будь-яких напрямків і демонструють об’єднання націй , підтримку і захист усіх партнерів НАТО і весь потенціал альянсу.

Багатонаціональні навчання Sea Breeze проводяться на території України з 1997 року відповідно до меморандуму Міністерств оборони США та України. За словами комодора, військово-технічна задача флоту на даний момент полягає в демонстрації солідарності, збільшенні відчуття впевненості та підтримки територіальної цілісності України.

Жозе Курц, комодор Королівського ВМФ Канади

 

Ми розуміємо, що Україна є цінним партнером для НАТО, є одним із учасників міжнародної співдружності заради миру. І партнерство України з НАТО має переваги для обох сторін.

Жозе Курц служить у ВМС Канади вже 32 роки. І зараз в Україні вона не тільки як представник НАТО, а і як представник Канади, яка активно сприяє побудові міцних відносин з Україною. Також До Дня Військово-Морських Сил 7 липня для всіх охочих одеситів будуть організовані екскурсії на це судно.

Комментарии закрыты