На основній сесії в Одеській області працювало 92 пункти ЗНО, у яких виконувалИ сертифікаційні роботи 21 тисяча 221 учасник.  Правопорядок у пунктах проведення забезпечували патрульна поліція та поліція охорони. Департамент медицини подбав, аби кожен пункт тестування не розпочав свою роботу без медичного працівника.

 Анатолій Анісімов, директор ОРЦОЯО

 

Слава Богу, ніяких інцидентів на пунктах тестування у нас не відбулося. Ні техногенного характеру, ні людський фактор,  ніяких там замінувань, ніяких, скажим так, викликів швидких допомог, Слава Богу, на пунктах тестування у нас не зафіксовано

 Під час проведення основної сесії ЗНО були виявлені деякі порушення. Зокрема, 11 абітурієнтів прибули до пунктів тестування після їх закриття, 44 – прийшли без необхідних документів. У деяких з них були виявлені мобільні телефони (27  таких випадків) та інші засоби зв’язку. Двоє людей користувалися шпаргалками.

 

В аудиторії здійснювався контроль за наявністю технічних пристроїв. Тобто, все, що заборонено перевірялося за допомогою металошукачів.  У всіх цих абітурієнтів результати тестування були анульовані. Ще раз підкреслюю, що щороку у нас така кількість осіб зменшується і це радує. Люди вже розуміють, що треба поводити себе чемно, чесно і тоді гарантовано успіх при проходженні зовнішнього незалежного оцінювання.

 Абітурієнти з інвалідністю та порушенням зору могли пройти тестування у зручних для себе умовах, які варто було зазначити ще при реєстрації на тестування в лютому-березні. За словами Анатолія Анісімова такі умови були створені. Так,  для людей з порушенням слуху  запрошували сурдоперекладачів.

 Анатолій Анісімов, директор ОРЦОЯО

Що стосується безпосередньо  слабозорих. Якщо вони замовляли – друкувалися зошити зі спеціально збільшеним кеглем. Для тих, хто користується шрифтом Брайля в минулому році ми проводили такі ЗНО. Для них були роздруковані спеціальні зошити зі шрифтом Брайля.

По Україні близько 230-и осіб склали тестування на 200 балів, 11 з яких в Одеській області. 3-є учнів Рішельєвського ліцею отримали 200 балів. Також Анатолій Анісімов відзначив 56-у школу – у них щороку є 200 балів з хімії, серед лідерів і Одеська спеціалізована школа №117 – цього року мають 200-бальника з історії. Загалом, більше 5 ти тисяч  педагогічних працівників працювали на пунктах тестування та стежили за ним.  Усі підсумки проведення зовнішнього незалежного оцінювання будуть відомі наприкінці серпня.

Комментарии закрыты