9 серпня одесити молитовно вшанували пам’ять святого великомученика та цілителя ПанетелеімОна. У нашому місті є монастир присвячений цьому святому та вулиця на якій він знаходиться. Святкову божественну літургію у день пам’яті великомученика очолив намісник обителі Високопреосвященнійший архієпископ Овідіопольський Аркадій у співвслужінні Преосвященнійшого  Віктора єпископа Арцизького та міського духовенста. На богослужінні побувала і наша знімальна група.

Олег Спіцин, кореспондент

Тендітний запах ладну, могутні благовісні дзвони, задумливі постаті святих на іконах та молитовна мелодія віруючих сердець до Бога. 9 серпня Свято – Пантелеімонівський одеський чоловічий монастир молитовно відзначає свято свого престольного торжества уславлюючи дивного во святих угодника Божого святого великомученика та цілителя Пантелеімона.

 Ще змалечку у душі юного Пантелеімона, так звали святого до Хрещення, його матір’ю були посіянні перлинні зерна чистої православної віри, які проросли у кришталеве джерело Божої благодаті, життєдайні води якого, неначе ясне сонячне проміння засяяли на весь християнський світ, запалюючи у кам’янистих людських серцях віру у Живого Бога Спасителя нашого Ісуса Христа.

 Ігуменя Серафима (Шевчик), настоятельниця Свято-Михайлівського монастиря

Милостью Божьей тысячи и тьсячи людей пришли сегодня в этот великолепный небесам подобный прекрасный храм Свято-Пантелеимоновоского монастыря чтобы вознести свои молитвы этому великому угоднику Божию который исцеляет своей молитвой наши душевные и телесные страсти.

  Пантелеімон жив за часів жорстоко язичницького імператора Максиміана, в  порепаному від гріхів серці якого лютувала палка жага до знищення спасительної християнської віри та усіх хто її сповідав. Доля юного лікаря склалася так, що коли він одного разу повертався із занять з медицини, на дорозі йому трапилось побачити маленького хлопчика, померлого від укусу змії що знаходилася над безжиттєвим тілом дитини.  Святий здійняв свої руки до неба і звернувся до Життєдавця Христа, пообіцявши Богу прийняти святе хрещення, якщо він поверне життя хлопчику. І ось сталося диво, дитина воскресла, а змія розлетілася на шматочки, після чого святий Пантелеімон прийняв хрещення зі іменем  Пантелеімон що означає «Всемилостивий». І не даремно, адже тепер святий став не просто лікарем, а цілителем людських душ та сердець.

 

Ірина, паломниця з Миколаєва

Приехали поблагодарить святителя Пантелеимона целителя он не раз мне спасал жизнь помогал сама по проффесии  Господь призвал меня бать врачем. И я всегда когда ображаються ко мне больные стараюсь обращаться к святителю Луке и к святителю Пантелемону целителю и никогда нас еще и никогда не были не услышаны.

 Геннадій

 Хочу поздравить всех православних с этим праздником чтобы Пантелеимон святой Пантелеимон всегда помогал всегда благословлял на хорошие дела и люди  не только в этот день всегда в этот денеь молилиьс славили и всегда было добро.

 

Лікарське служіння Богові святий Пантелеімон завершив, після страшних тортур прийнявши смерть від усікновення мечем за сповідання істиної віри. Нині же душа великомученика предстоїть у Небесного престолу Божого та молиться за усе, хворе на гріх людство. Кожен істино віруючих християнин повинен пам’ятати що самий найкращий Лікар – це Творець людських сердець Господь Вседержитель, а самі найефективніші ліки від усіх хвороб та захворювань – це Святе Причастя. Усіх віруючих у день молитовної пам’яті святого чудотворця великомученика та цілителя Пантелеімона привітав намісник одеського Свято-Пантелеімонівського чоловічого монастиря Високопреосвященнійший архієпископ Аркадій.

 

Аркадій, вікарій Одеської єпархії

Мы нуждаемся в этом святом и знаем что этот святой помогает нам и милость Божья что у нас в городе есть этот монастырь посвященный великомученику Пантелеимону малый одесский Афон как его называет владыка митрополит Агафангел.

 

 

Комментарии закрыты