Одеса, море, сонце, яхти — і юність. 11-го вересня в нашому місті відбулося урочисте відкриття Чемпіонату України з вітрильного спорту серед юнаків і дівчат. У змаганнях взяли участь понад 150 яхтсменів. Одесу на змаганнях представили вихованці комплексної дитячо-юнацької спортивної школи №13. На яхті класу «Оптиміст» під власною назвою «Крокс» у море виходить Іван. Він розказує нам, з чого складається гоночний одномісний швертбот

Іван, учасник чемпіонату
Парус, руль, перо руля, шверт, баллоны, весло, черпак, шверт-колодец. Всего три баллона.

Сергій КОВАЛЬ, тренер Одеської обласної ДЮСШ
Здесь проходит отбор в сборную команду Украины, это будут лучшие из лучших нашей страны. Они будут ездить за границу и участвовать в международных регатах — чемпионате Европы, мира.

У чемпіонаті в Одесі беруть участь і новачки, і вже титуловані переможці. Чому вибрала цей спорт чемпіонка України з вітрильного спорту, учасниця чемпіонатів Європи Даша Тютюнник?

Даша ТЮТЮННИК, учасниця чемпіонату
В детстве меня в 8 лет привели родители, мама раньше тоже занималась парусным спортом. Но папа больше захотел, чтобы я им занималась.

Даші дуже подобається фільм «Пірати Карибського моря», тому її швертбот має назву «Чорна перлина».

Даша ТЮТЮННИК, учасниця чемпіонату
Выходишь на воду, проверяешь сторону, какая выгоднее, и течение откуда. Потом уже, приняв решение, стараешься как можно быстрее пройти дистанцию, найти короче путь, чтобы прийти лучше до первого знака, чем остальные.

Погода 11-го вересня для юних яхтсменів видалася дуже непроста: північний вітер, хвиля з течією. Тому нехай переможе найдосвідченіший, найбільш здібний, найбільш підготовлений!

Сергій КОВАЛЬ, тренер Одеської обласної ДЮСШ
Работать! Следить за ветром, не останавливать лодку, стараться идти со скоростью и работать с волной.

Юлія КИСЕЛЬОВА, представник Міністерства молоді та спорту України
Всім бажаю вдалих стартів та ще більш вдалих фінішів. Удачи, ребята!

Комментарии закрыты