Як встигати поєднувати якісне навчання та яскраве і активне студентське життя знають в Одеській національній академії харчових технологій. Там 11 жовтня пройшла звітно-виборча конференція, де обиралися нові члени Студентської ради та підводилися підсумки роботи органів самоврядування.

Богдан Єгоров, ректор ОНАХТ

 

Я вступав ще як студент у 1976 році і уже була Студентська Рада і всі її рішення між іншим були дуже впливовими. Ми намагалися їх виконувати, тому що це були обов’язки. Сьогодні це називається інакше — студентське самоврядування, але зміст і обов’язки ті самі: врядувати своє життя, налагоджувати контакт з адміністрацією вирішувати нагальні питання свої колег по навчанню, своїх же студентів.

За словами ректора Одеської національної академії харчових технологій, свого часу розвиток демократії розпочинався саме з університетів, тож навіть зараз внесок студентського самоврядування в сучасний демократичний розвиток України дуже відчутний. Вибори на посаду представника кожного факультету в Студентській Раді проходили таємним голосуванням. Перед обранням кандидати проголошували свої виборчі програми та мотиваційні лозунги.

Вікторія Лісник, молодіжний ректор ОНАХТ 2017-2019

 

Моя головна ціль і програма — це була як минулого року, так і в цьому році — це допомога студентам. Мені дуже хочеться їм допомогти відкритися, допомогти знайти себе і взагалі Студентська Рада академії — це невід’ємний орган, тому що вчитися — це все гарно, але я наголошую завжди, що студентські роки — це найкращі роки в житті академії, в житті кожної людини. Тому мені хочеться зробити так, щоб кожна людина, яка потрапляла до Студентської Ради, вона виходила з теплим відчуття, що вона потрапила до дружньої родини.

Серед обов’язків Студентської Ради не тільки організація екскурсій, поїздок чи свят, вони також оцінюють діяльність студентів при виборі кандидатів на участь у програмах академічних обмінів та спільно розв’язують питання адміністрування студентського життя. Наразі рада готується затвердити план своєї захопливої роботи на наступний рік.

Комментарии закрыты