17 жовтня в територіальному центрі МВС на Корольова презентували новий сервіс — моментальний сурдопереклад для клієнтів з вадами слуху. Здійснюється він за допомогою додатку ConnectPro, який закачаний на планшет. У разі необхідності, достатньо зробити один дзвінок, аби співробітнику Центру та клієнту у спілкуванні допоміг перекладач.

Сергій Судник, голова Ради соціального інвестування

Когда неслышащий человек хочет получить услугу, в данном случае в сервисе МВД, он сканирует QR-код, и тут же открывается диалог с госслужащим, который оказывает эту услугу. Стоит отметить возможность разговора на жестовом языке, на родном языке для неслышащих людей

Розробником додатку є бізнесмен, який також має вади зі слухом, а тому він враховує всі важливі моменти. Робота над проєктом розпочалась в 2015 році, а реалізація йде з 2016. Лише за останні півроку користувачами ConnectPro стали 20 тисяч людей, було близько 30-40 тисяч звернень, використовують застосунок 20 установ влади з надання послуг. Тепер до них долучився і Сервісний центр МВС в Одесі.

Сергій Судник, голова Ради соціального інвестування

Разработчики находятся 24 часа на связи. В онлайн-режиме, и усовершенствуют. Все нюансы учтены. И приложение продолжает развиваться. Если мы говорим об общении в госсекторе, то это ConnectPro, если мы говорим о решении социально-бытовых разных ситуаций, в которые попадает неслышащий человек, то это приложение «Переводчик ЖЯ». Это два приложения, которые между собой уже интегрировались

Сергій Судник додав, що сьогодні декілька громадських організацій працюють над створенням інклюзивної середи для людей з проблемами слуху. І наразі відчувається нестача сурдоперекладачів, які б допомогли в цьому. Що ж стосується реалізації проєкту ConnectPro в Сервісних центрах МВС, Одеса стала другим містом, де його впровадили після Києва. На черзі — Львів, Харків та Дніпро.

Комментарии закрыты