Другий GameDev Open Cup Odessa — хакатон з розробки ігор — відбувся в Одеській національній академії харчових технологій. Участь в ньому взяли більше 130-ти бажаючих проявити себе, попрацювати в команді та отримати цінні й корисні призи. З 18-го по 20-е жовтня, безперервно, 48 годин хлопці й дівчата з різних вишів та міст України, студенти й професіонали створювали гру на задану тему. Паралельно відбувалась Всеукраїнська олімпіада з комп’ютерних ігор під егідою Міністерства освіти.

Сергій ШЕСТОПАЛОВ, в.о. декана факультету КІПтаК ОНАХТ
Мероприятие в своем роде уникальное потому, что в Украине есть международные хакатоны, в которых участвуют все желающие. Но под эгидой Министерства образования Украины таких других олимпиад нет. И украинских хакатонов такого масштаба по разработке игр тоже нет.

Організатори — Одеська національна академія харчових технологій, факультет Комп`ютерної інженерії, програмування та кіберзахисту, кафедра комп`ютерної інженерії — вважають, що для перемоги в хакатоні потрібно поєднання багатьох характеристик: ти повинен бути трохи сценаристом, трохи художником, трохи програмістом, трохи менеджером — тільки в такому випадку твоя команда може добитися успіху. І найголовніше — це креативне мислення.

Сергій АРТЕМЕНКО, завідувач кафедри комп’ютерної інженерії ОНАХТ
Самое главное, что командная работа сегодня чрезвычайно ценится на рынке труда, особенно в it-сфере. Ведь не секрет, что эта индустрия переживает бум. Специальность «разработка игр», наверно, единственная или, возможно, есть еще несколько специальностей в Украине, но буквально 2-3. И мы были первыми в данном направлении, кафедра компьютерной инженерии нашей академии впервые начала эту специальность.

Перший хакатон ОНАХТ провела в минулому році, і завдяки його успіху кількість команд на другому турнірі виросла вдвічі! Відрадно, що на захід звернули належну увагу спонсори та партнери, які також хочуть розвивати ігробудівництво в Одесі. Один з них — Friends Games Incubator.

Володимир ДЕЛІНСЬКИЙ, засновник Friends Games Incubator
Это самый крупный призовой фонд на территории СНГ среди всех джемов, которые были. Плюс это самый крупный джем по числу людей на локации. И все призы будут целевые, т.е. не будет тех призов, которые не пригодятся и не дадут ребятам стимула к тому, чтобы заниматься дальше gamedev.

Сергій ШЕСТОПАЛОВ, в.о. декана факультету КІПтК ОНАХТ
Лучшие игры получат билет на игростроительную конференцию в Амстердаме, также на конференцию в Лос-Анджелесе или в Лондоне по выбору. Лучший дизайнер получит в подарок профессиональный графический планшет. И 2 лучшие игры получат возможность поработать с профессионалами, игровая компания будет сопродюсером и вложит по 5 тысяч долларов на тестирование и развитие их игр.

Було озвучено 5 тем і шляхом голосування для розробки вибрали тему «Час». Отже, час спливає, учасникам потрібно зробити готову гру, в яку за дві доби буде грати журі.

Софія, учасниця GameDev Open Cup Odessa
Наша команда из академии, всего 3 команды наших, по-моему, в этом году. Для победы нужна, в первую очередь, работа, сосредоточенная работа 48 часов. Нужно любить игры, и сделать то, что нравится не только жюри, но и тебе самому.

Андрій, учасник GameDev Open Cup Odessa
Учусь в ОНПУ, в Политехническом университете, І курс, прикладная математика. Я закончил Художественную школу и знаю компьютерный дизайн, поэтому попал в команду.

Кирило, учасник GameDev Open Cup Odessa
Я учусь на III курсе прикладной математики одесского Политеха. Я пришел сюда для того, чтобы полноценно начать работать в игровой индустрии.

Анжела, учасниця GameDev Open Cup Odessa
Я навчаюся в Прикарпатському національному університеті імені Василя Стефаника в Івано-Франківську. Мені запропонували, оскільки я графічний дизайнер, допомогти хлопцям і намалювати щось для ігор.

Віталій ГОРЄЛОВ, доцент кафедри комп’ютерних наук ПНУ
Три роки наш університет в числі 6 вишів Європи брав участь в проекті GameHub. Мова йшла про співпрацю між промисловістю, фірмами, які виготовляють ігрове програмне забезпечення, і закладами навчання з тим, щоби впровадити такі курси для наших студентів, а також для осіб, тимчасово переміщених, безробітних, ветеранів АТО. До того ми не мали нічого спільного з іграми. Грант зараз закінчився. І нам цікаво далі рухатися в цьому напрямку, тому ми сьогодні тут.

А журі чекає на унікальні результати, цікаві ігри та несподіванки.

Володимир КОНДРАТЕНКО, член жури GameDev Open Cup Odessa
Я занимаюсь организацией встреч разработчиков игр в Одессе и организацией комьюнити этих разработчиков. В Украине очень много хороших программистов, хорошая школа разработчиков. И мне кажется, что здесь хороший потенциал. Сфера разработки игр еще очень молодая в Украине и есть большие перспективы.

За результатами змагання перспективи професійно попрацювати з комерційними розробниками ігор та цінні призи є в переможців: Олімпіаду виграли команди з Ужгородського національного університету, Одеського технічного коледжу ОНАХТ та Прикарпатського університету. А у п’ятірку найкращих розробників ігор на хакатоні увійшли Maxoft Games, Ужгородський університет, ALMA Games, Одеський технічний коледж та університет з Прикарпаття. Зростання числа учасників хакатону — це наочна демонстрація і інтересу до заходу, і високого рівня самої події, яку проводить Одеська національна академія харчових технологій.

Валерій МУРАХОВСЬКИЙ, директор НМЦ забезпечення якості вищої освіти
Люди заинтересованы в своем развитии. Читая литературу, смотря интернет, мы все видим, что программирование игр сегодня очень интересный аспект бизнеса, прежде всего. И отсюда подготовка людей, которые могли бы работать в этом бизнесе — это ключевой параметр.

Другий GameDev Open Cup Odessa продемонстрував, що it-сфера — це рідна стихія для Одеської національної академії харчових технологій!

Комментарии закрыты