9 та 10 листопада в одеському театрі опери та балету відбудеться прем’єра опери Джузеппе Верді «Травіата». За постановку цього популярного твору взявся головний режисер театру Євген Лавренчук.  Як зазначила на прес-конференції генеральна директорка театру Надія Бабіч, ця вистава – дещо надзвичайне для театру, творче рішення досить нестандартне.

Надія Бабіч, генеральний директор театру

Євген Лавренчук, головний режисер театру

Художник — постановник вистави Юхим РуАх, оформив в Одесі чотири вистави заочно. Для участі в постановці Травіати приїхав особисто і деякі стенографічні речі зробив власноруч.

 Юхим Руах, художник-постановник вистави

5.27-6.15 Організм опери, как и організм всякого спектакля – єто игра, условность. Если современніе технологи побуждают виртуальную реальность смешиваться с дейстивельностью, то опера держит знамя условности. Актриса прежде чем умереть, поет длинную арию.на сцене меняется свет.все єто смотрится безумием. Чем віше урівень условности, тем віше урівень искусства.

Наскільки важлива драматургія в сценічному втіленні і яке місце займає музика в музичному театрі?

В’ячеслав Чернухо-Воліч, головний диригент театру

Диригент-постановник завірив, що кожна нота, яку написав композитор буде зіграна та заспівана. У виставі задіяні як корифеї сцени, так і молоді, невідомі раніш виконавці.

Нагадаємо, що опера «Травіата» написана за мотивами роману Олександра Дюма (сина) «Дама с камеліями», який заснований на напівавтобіографічній історії. Опера виконується в 3-х діях з двома антрактами. Прем’єрні покази 9 та 10 листопада.

 

Комментарии закрыты