20 квітня на календарі. Інформаційний понеділок станом на 16:00 – у флеш-новинах. В студії працює Аліна Оніка. Вітаю вас.

БЮДЖЕТ ПЕРЕГЛЯНУТЬ

Бюджет Одеси буде переглянутий. Про це повідомила директор міського департаменту фінансів Світлана Бедрега, підкресливши, що бюджет буде збільшено, якщо протягом півроку перевиконання складе більше 5%. За 4 місяці надходження до загального фонду складають 205 млн гривень або 117% від запланованого. Активно до бюджету надходять кошти від збору нових податків. Так, від акцизного податку місто отримало 40 мільйонів гривень, від транспортного податку — 218 тисяч гривень, від адмінпослуг – 7 з половиною мільйонів гривень. Щодо вИтрат, то у місті виплатили аванс усім бюджетникам, також виділено майже 22 мільйони гривень матеріальної допомоги до 9 травня для ветеранів, інвалідів, дітей війни, всього близько 100 тисячам одеситів.

ВІДЕОСПОСТЕРЕЖЕННЯ В ОДЕСІ

Близько ста камер спостерігатимуть за порядком на вулицях Одеси. Про це заявив директор КП «Спеціалізований монтажно-експлуатаційний підрозділ» Віталій Троянський в ході апаратної наради. За його словами, вже зараз у місті працюють 52 камери. Комунальне підприємство планує закупити ще стільки ж. Крім установки камер планується також обладнати пункт збору інформації — пульт і відеостіну, куди буде стікатися відео з усього міста. Диспетчер, який працює за пультом, буде фіксувати будь-яку інформацію про порушення і проблеми на вулицях Одеси. Локації встановлення відеокамер визначать за заявками Департаменту муніципальної безпеки, Одеської обласної державної адміністрації та міліції.

«БЕЗПЕЧНЕ МІСТО ОДЕСА»

Одеські комунальники в рамках програми «Безпечне місто Одеса» встановлюють нові світлодіодні світлофори. Про це повідомляє прес-служба Одеської міської ради. Зокрема, світлофори замінили на розі вулиць Пушкінської, Рішельєвської, Малої Арнаутської, Великої Арнаутської, Преображенської; від вул. Елисаветинскої до вул. Жуковського та вул. Катеринінській, від вул. Ланжероновскої до вул. Жуковського та вул. Середньофонтанської. У поточному році заплановано встановити нові Світлофори на основних в’їздах у місто.

НЕБЕЗПЕЧНА ЗНАХІДКА

В Одесі у іноземця правоохоронці вилучили вогнепальну зброю та боєприпаси. Пістолет дев’ятого калібру, 17 набоїв та два магазини до нього 41-річний громадянин зберігав в орендованій квартирі та ховав у шафі під дитячим ліжком. До Одеського регіонального управління по боротьбі зі злочинами, пов’язаними з торгівлею людьми, надійшла інформація, що громадянин сусідньої крани вдома зберігає вогнепальну зброю та набої до неї. В ході перевірки інформації оперативники провели санкціонований обшук помешкання, та вилучили пістолет, 17 набоїв та два магазини до нього. Озброєння зберігалося правопорушником без відповідного дозволу. За словами зловмисника, зброю він знайшов кілька днів тому і хотів здати до міліції, але не встиг. За даним фактом розпочато кримінальне провадження, передбачене частиною першою статтею 263 Кримінального кодексу України — незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами. Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі від трьох до семи років.

ДО ВІДОМА ОДЕСИТІВ

До відома одеситів.  З 27 квітня вносяться часткові зміни в схему руху міського автобусного маршруту № 201. Рух автобусів при русі у напрямку вул. Обнорського буде організовано — з вул. Нескучної, по вул. Бородинській, вул. Горизонтальній, на вул. Обнорського. Про це повідомляє Департамент транспорту, зв’язку та організації дорожнього руху Одеської міськради.

 «СВІТЛІ СЕРЦЯ»

Подарувати дітям радість та  зробити їхнє життя  більш яскравим. Така  мета благодійної  акції «Світлі серця»,яка стартувала в Одесі за підтримки міської влади, і  спрямована  на допомогу та підтримку дітей з особливими потребами. Захід не випадково розпочався  у  Великодні дні,  коли жодна дитина не повинна залишитися без уваги.

ВІЙСЬКОВІ НАВЧАННЯ

І до новин в Україні. Сьогодні на Львівщині розпочинаються українсько-американські командно-штабні навчання «Безстрашний захисник-2015». Про це повідомляє Міністерство оборони України. У навчаннях візьмуть участь близько трьохсот десантників армії США та дев’ятсот українських військовослужбовців. Росія висловлює обурення з цього приводу. Речник президента Володимира Путіна Дмитро Пєсков твердить, що прибуття американських інструкторів в Україну загрожує подальшою дестабілізацією ситуації в країні, зокрема, на сході. Пєсков додає, що «присутність таких фахівців із третіх країн не сприяє врегулюванню конфлікту й формуванню сприятливої атмосфери».

ТРАВНЕВІ ВИХІДНІ

Відповідно до розпорядження Кабінету міністрів у травні випадає 13 вихідних та святкових днів. 1 і 2 травня цього року День солідарності трудящих — це п’ятниця і субота. Тому з урахуванням вихідних та перенесень буде чотири неробочих дні підряд. Крім цього, День перемоги, 9 травня також випадає на суботу. Отримуємо три вихідних дні підряд. І Трійця, що випадає на 31 травня — неділя, отже 1 червня також вихідний. Всього у травні, враховуючи вихідні та святкові дні, буде 13 неробочих днів.

Ну а сьогодні ж тільки початок робочого тижня. Тому я Вам бажаю натхнення, світлих емоцій і приємних новин! На цьому я крапку не ставлю. Зустрінемось о 18-й.

Комментарии закрыты