Конкурс «Рекламний полігон» входить до низки студентських конкурсів реклами, які проводяться в Україні. Цього року за симпатії реальних замовників сім команд студентів з різних міст нашої країни боролися в Одесі, у стінах Одеської національної академії харчових технологій.

Для того, щоб реклама могла приваблювати молоде покоління, вона повинна бути з ним «на одній хвилі». І хто, як не сама молодь, розуміє, що їй потрібно і які саме проблеми турбують її найбільше.

Євген Ромат, голова Союзу рекламістів України

И дело в том, что молодежная аудитория — она требует выхода своему творчеству. И, казалось бы, по названию «Рекламный фестиваль» стал проектом социальным. Когда любой молодой человек, студент, в первую очередь, может высказать свою социальную позицию по всем интересующим и волнующим его вопросам.

Вперше «Рекламний полігон» провели в Криму у 2013 році. Потім — через окупацію півострова — його довго не організовували. І ось у листопаді 2016 року традицію відновили і конкурс провели у Києві, де активну участь брала і команда Одеської національної академії харчових технологій.

Олена Голубьонкова, доцент ОНАХТ

Осенью, в ноябре, он был в Киеве. Мы заняли первое место — и пригласили сюда, в Одессу, чтобы достойно закончить учебный год.

І з 7 по 9 липня в нашому місті сім студентських команд з різних міст України розпочали боротьбу за найкращий рекламний проект. Щоправда, в дійсності це було набагато складніше, ніж воно звучить.

Євген Ромат, голова Союзу рекламістів України

Появился вот такой проект — «Рекламный полигон». Он оказался очень живучим, благодаря одной простой идее. За 48 часов надо создать рекламную компанию. На тему, которую задают реальные заказчики. Это реальные проблемы, которые интересуют серьезные компании.

Олена Голубьонкова, доцент ОНАХТ

И жюри — практики, то есть, среди жюри есть и заказчики компаний, и просто практики, специалисты из рекламных агентств, маркетинговых компаний, предприятий наших — и оценивают уровень этих работ.

Подвійним переможцем, який здобув перше місце і гран-прі, стала київська команда «M-Team-2». Одним з партнерів конкурсу «Рекламний полігон» виступив Самсунг — а тому у якості призів учасники отримали смартфони, музичні колонки та іншу техніку.  Але набагато важливішим є набутий досвід та втілення в життя їхніх проектів.

Олена Голубьонкова, доцент ОНАХТ

Заказчики имеют право брать идеи. То есть подписывается договор с каждой командой. И заказчики, как правило, потом используют эти идеи. Может, не полностью — потому что ребята не на профессиональном уровне могут снять видео. Но идеи потом воплощают. Как правило, они находят воплощение у заказчиков.

І таке втілення ідей в життя, можливість спробувати себе у реальній роботі сповнюють молодь досвідом та закоханістю в ту професію, яку вони для себе обрали.

Комментарии закрыты