З початком 2019 року в Україні стартувала кампанія декларування громадянами доходів, одержаних протягом 2018 року.  Останній термін подання декларації — 2 травня, а сплати — 1 серпня. Декларування  є  обов’язковою процедурою, і прописана в Законі, розповів держслужбовець Олексій Солодовий.

Олексій Солодовий, представник ГУ ДФС в Одеській області

Мова йде про тих громадян, які отримували оподатковані доходи при виплаті і нарахуванні яких податок на доходи з фізичних осіб, а також військовий збір не нараховувався та не перераховувався до бюджету. У таких громадян виникає обов’язок з подання декларації до контролюючого органу. Зазначений обов’язок виникає також і в силу 67 статті КУ.

Одним із завдань, які ставлять перед собою податківці — налагодити партнерські відносини з  платниками, а також підвищити податкову культуру.  У цьому контролюючому органу допомагають одесити, які демонструють виконання громадянського обов’язку власним прикладом. Так, 12 квітня до Суворовської державної податкової інспекції завітав шоумен та актор Борис Барський, найбільш відомий грою у комедійному серіалі «Маски- Шоу». Він публічно задекларував свої доходи та поділився власними роздумами щодо процедури декларування.

Будь ласка, паспортні дані, ідентифікаційний номер і заповнюємо сумму після заповнення декларації , просимо вас подати декаларацію в 18 або 21 віконечко. Угу, cпасибо. До побачення      

Борис Барський, актор, шоумен
Налоговая служба — это необходимость в том, чтобы эти деньги поступали туда и потом выходили на какие-то нормальные направления.  Ну, к примеру, вот как Черчель когда-то планировал бюджет да, страны и вычеркнули из бюджета искусство. И сказали, он говорит, а почему вычеркнули? Ему объясняют, что тяжелое положение, в стране война, какое искусство. А он говорит, а ради чего мы тогда воюем? И вот здесь точно также  не только искусство, но и здравоохранение, на все нужны деньги.

Микола Обертович, представник ГУ ДФС в Одеській області

Кампанія  декларування доходів ці весняні дні набирає обертів. Всі наші зусилля спрямовані на те щоб громадяни, які отримали доходи протягом минулого року своєчасно і в повному обсязі їх задекларували. Слід зазначити, що серед декларантів чимало відомих і вшанованих у місті людеей, які своїм позитивним прикладом допомогають формувати високу податкову культуру населення

Додамо, що до 2016 року процедура декларування здійснювалася у паперовому форматі,  тобто бланки заповнювали від руки. Наразі технології дозволяють це зробити дистанційно.  Усього за перший квартал цього року до Північного управління ГУ ДФС в Одеськй області подано 1141 декларацію. А загальна сума задекларованого доходу становить 326 млн гривень. Одному і з наймолодших декларантів всього 10 років, ним задекларовано дохід у вигляді дарунка вартістю понад 130 тисяч гривень,  а  найстаршому  — 90.

Комментарии закрыты