У виставковому залі  музею сучасного мистецтва Одеси відкрилась персональна виставка  українського фотографа, сценариста та продюсера Лізи Коваль. В експозиції представлені роботи в різних жанрах, створені за 20 років творчої діяльності. Назва виставки  «Культ» поозначає ідею відданості автора власній естетичній концепції. Ліза Коваль бачить красу в кожному окремому випадку: в репортажному фото, міському пейзажі, ню. На вернісажі побували наші кореспонденти.

Ліза Коваль- український фотограф, сценарист і продюсер.  Професійно почала займатися фотографією в 15 років. Швидко здобула популярність завдяки участі в творчих проектах та комерційних зйомках. У виставковому залі музею сучасного мистецтва Одеси Ліза представила ретроспективу своїх робіт, виконаних у різних жанрах, за 20 років творчої діяльності. Це і репортажне фото, і портрети, і ню. Ранній період представлений постановочною вуличною фотографією. А ось ню фотограф знімає з 2008-го. І ці знімки стали частиною її мистецького почерку.

 Ліза Коваль, фотограф

Робота в жанрі ню дозволяє досліджувати мову людського тіла, його лінії, естетику, передати внутрішній стан. Чорно-білі кадри оголених людей не прагнуть до еротичності, вони скоріше звертаються до класичної естетики античної скульптури, яка є джерелом натхнення художниці.

 Ліза Коваль, фотограф

Назва виставки «Культ» позначає ідею відданості автора власній естетичній концепції. Ліза Коваль бачить красу оточуючого світу і пропонує свій погляд на дану тему.

Семен Кантор, директор музею

Організатори експозиції проекспериментували з простором виставкової зали. Фотографії були розміщені не тільки класично на стінах, але й на стелі та на кубі, що був підвішений за одну з вершин в центрі експозиції. 

Олексій Каташинський, фотограф

Більшість робіт автора – чорно-білі. Вона пояснює це тим, що мінімізація кольору допомагає глядачеві концентруватися на деталях, на ритмі, який присутній в кожному кадрі.

Тетяна-Маргарита Сюй, куратор виставки

Сьогодні Ліза Коваль більше зайнята в кіновиробництві. Фотографії і короткометражні фільми автора з успіхом беруть участь у виставках та кінофестивалях в Україні, Туреччині, Естонії, Франції.

 Евеліна Сергієва, президент кінокомпанії «Юг-фільм»

 На відкритті персональної фотовиставки Лізи Коваль «Культ», яка триватиме до 11 серпня,  відбувся концерт проекту «Олімпік сноу».

 

 

 

 

Комментарии закрыты