В інформаційному агентстві Контекст-Причорномор’я відбулась презентація 27-го номеру історико-краєзнавчого альманаху «Південний Захід. Одесика».  Вересневий випуск видання – традиційний подарунок Почесного громадянина Одеси та Одеської області Сергія Гриневецького та авторського колективу збірки до Дня народження міста.

Традиційно двічі на рік — до дня народження одеської області та до дня міста –виходить  історико-краєзнавчий альманах «Південий Захід. Одесика». Журнал видається  за підтримки почесного громадянина Одеси та Одеської області, політика, мецената Сергія Гриневецького. В інформаційному агентстві Контекст-Причорномор’я відбулась презентація 27-го випуску видання.

 Сергій Гриневецький, політик, громадський діяч

Взагалі мені дуже сподобався цей випуск. І географія збільшилась, і студенти, і фахівці, і історики. Всі були залучені до змісту 27-го випуску. Так що я вітаю. І ще раз хочу наголосити: без вивчення минулого, не буде майбутнього.

«Південий Захід. Одесика» — один з демократичних одеських наукових видань, який надає на своїх сторінках можливість висловлювати різні погляди і думки, незалежно від політичних уподобань, вікових меж та наукових регалій.

 Віктор Савченко, редактор альманаху

 подібні випуски дають змогу людям закохатися в історії. Ми даємо майданчик, щоб молоді вчені: студенти і навіть школярі, як в цьому випуску, відчули свої сили, щоб стали дослідниками. даємо можливість розкривати незаангажовані теми.

 У 27-му випуску видання можна познайомитись з новими авторами, новими темами, новими арсеналами досліджень. В той же час продовжуються основні, традиційні теми – «степи Лукомор’я», «край в епоху диктатур», «Обличчя земляків» тощо.

Сергій Гриневецький, політик, громадський діяч

 Дуже цікавий матеріал «Аграрні відносини другої половини  19 ст.. мова йде про земельні відносини в селі Йосипівка. Два автора попрацювали в архіві. І як на мене дуже важлива тема земельних відносин, яка оголошена президентом Зеленським, як першочергова.

Серед матеріалів, які мають продовження,   — дослідження професора Тараса Вінцковського про історію одеського футболу. Рівно рік тому вийшла перша публікація про зародження  та розвиток футболу в навчальних закладах нашого міста. Друга подача стосується історії футболу у системі фізичного виховання студентів ОНУ ім. Мечнікова.

 Тарас Вінцковський, доктор історичних наук

Я з величезним задоволенням для себе и для читачів знайшов цікаві моменти. Коли була створена збірна університету, коли було передано на баланс стадіон – найстаріший майданчик півдня України, як вливали рішення партійних і урядових структур РСоюза

У новому випуску альманаху також можна дізнатися , наприклад, про одеські віхи біографії відомого дослідника Миколи Міклухо – Маклая чи археологічні дослідження курганів. За кожним матеріалом – велика праця історика, його щире захоплення та ентузіазм. На думку авторського колективу, кожен читач знайде в альманасі щось цікаве і корисне для себе.

 

 

 

Комментарии закрыты