Схвалено План оборони України

Верховна Рада України ухвалила за основу в першому читанні законопроєкт №1011 авторства Президента Володимира Зеленського про План оборони України, в ході пленарного засідання 12 вересня. Законопроект підтримали 316 нардепів. Документ передбачає затвердження плану оборони країни у разі збройної агресії або збройного конфлікту. Також нардепи підтримали рішення про скорочення строку підготовки законопроекту до другого читання вдвічі.

Розмитнення «євроблях» відтермінували ще на 3 місяці

Штрафи за нерозмитнені «євробляхи» відтермінували ще на 3 місяці. Відповідний законопроєкт № 1030 від глави держави Рада схвалила за основу і в цілому. Спочатку документ прийняли за основу 276-ма голосами. Але потім надійшла пропозиція голосувати в цілому. Пропозицію підтримали 284 депутати. Так, у законопроекті «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо відстрочення застосування штрафних санкцій за порушення порядку ввезення транспортних засобів на митну територію України» передбачена відстрочка штрафів за нерозмитнені «євробляхи» ще на 90 днів, тобто збільшення пільгового періоду з 270 до 360 днів. Разом з тим, згідно з текстом законопроекту, розмитнити свої автомобілі власники зможуть тільки за 100%-ми ставками акцизного збору.

Вусолапохвоста Одеса

Вони — частина екосистеми Одеси. Відповідна постанова Одеської міської ради чинна вже 2 роки. Недобросовісні господарі часто залишають їх просто неба, жорстоко поводяться, а може й взагалі намагаються скинути з себе відповідальність. Привабливі і доглянуті на упаковках з кормом, — занедбані, брудні та хворі біля ринків, в під’їздах, на вулицях. Мова саме про котів! Однак не лише ці чотирилапі потерпають від недобросовісного поводження та відсутності конкретних міських програм за їх доглядом. Ми поцікавилися в одеситів, що вони думають з приводу безпритульних тварин в місті, чи існує така проблема та що з цим робити?

В Одесі заспіває відомий італійський контртенор

У Французькому фойє Театру опери та балету відбувся брифінг із зірковим гостем фестивалю «Оксамитовий сезон в Одеській опері» – відомим італійським контртенором Раффаеле Пе. Володар чудової тембральної краси голосу виконає партію Орфея в опері Глюка «Орфей і Евредіка» 13 вересня.

Комментарии закрыты