Книга Олени Дукельської «Чудова дзиґа» з ілюстраціями Надін Семенець — це збірник казок про найзаповітніші мрії дітей, чарівність і відважні подвиги, дослідження і нові відкриття, тепле сімейне коло і пригоди. Це вже четверта дитяча книга письменниці. Олена Дукельська також пише романи й для дорослих під псевдонімом Дуня Єленська. Але 13-го вересня присутні у Всесвітньому клубі одеситів говорили про важливий, дитячий, пласт її творчості — це саме казки. Вони пронизані думкою про істинні цінності, за якими має жити людина.

Олена ШАВРУК, ведуча презентації
Должен жить человек — для того, чтобы этот мир был, действительно, прекрасным, для того, чтобы сам человек, облагораживаясь, создавал вокруг себя прекрасную, добрую реальность. И, самое главное, в этих сказках нет моралите, от которого ребенку часто хочется просто отложить умную книгу.

У книзі «Чудова дзиґа» є диво, яке захоплює, іноді дуже просте, тому зрозуміле всім. І навіть дорослі, читаючи казки Олени Дукельської, забувають про свій вік і знову повертаються в дитинство. Перша ж книга авторки під назвою «Вогняна квітка» змусила говорити про Дукельську як про самобутню письменницю, яка пробуджує чудо в душі й віру в добро. «Червона дзиґа» написана двома мовами — і російською, і українською. Й обома заворожує мелодика стилю, мелодика складу.

Олена ДУКЕЛЬСЬКА, письменниця
Каждый человек волен избирать, по какому пути ему идти. Эти сказки о становлении духовности человека, о том, как он проходит испытания — и приходит к тому, что добро главное в жизни. И добро надо нести, добро к животным, добро к матери, добро к Родине, добро к людям. Это о том, что надо ценить честность, ответственность, дружбу.

На презентації книги «Чарівна дзиґа» також відбулась благодійна акція, під час якої дітям роздали збірки і для всіх охочих провели майстер-клас з малювання. На заході побували діти, якими опікується фонд «Дорога до дому». Їх вихователі розказали про враження дітей.

Ольга, гостя презентації
Вообще они редко бывают внимательными, но сегодня слушали очень внимательно, им очень понравилось. И сказали, что обязательно прочтут книгу от «А» до «Я».

Побувати у світі чарівних казок, до якого привела книжкова дзиґа Олени Дукельської, було цікаво усім.

Олена, гостя презентації
В сказке были затронуты разные аспекты того, что касается глубины человека. Очень тонко, по-детски, но очень глубоко. Ребенок, возможно, до конца и не понял, что произошло. Но то, что в его душе произошли какие-то изменения, — это 100%.

Інна, гостя презентації
Очень понравилось потому, что сказка была удивительная, необычная, действительно, сказочная. Она учит доброте, нежности, тому, что надо заботиться, окружать родных своим вниманием. А также…
— Она учит верить в чудеса! 

Комментарии закрыты