Визначитися з майбутньою професією — вкрай важливо, від цього буде залежати і кар’єра, і взагалі те, як складеться життя . Для цього у навчальних закладах кожен рік проводять Дні відкритих дверей, де молодим людям пояснюють та показують чим саме вони будуть займатися. Такий захід відбувся і 15 жовтня в Одеській національній академії харчових технологій. Щоправда формат не дуже звичний: ввечері у внутрішньому дворі академії на свіжому повітрі — опен аір, конкурси та майстеркласи.

Натела Кордзая, директор центру маркетингу та реклами ОНАХТ
Абітурієнти зможуть які саме практичні навички вони зможуть отримати протягом навчання . Вони протягом цьгого дня відкритих дверей зможуть побачити чим вони будуть займатися протягом навчання та ким вони можуть стати після закінчення академії, що буде входити в їх функції та завдання та зможуть запитати ті запитання, які хвилюють, їх батьків та мабуть педагогів

Усього в академії 10 факультетів — і кожен демонструє щось цікаве та корисне. Як розводити костер , вгадати аромат певного продукту, зібрати та розібрати комп’ютер — показують наочно та дають спробувати зробити власноруч.

Борис Рибалов, завідуючий ННЛМОТІ ОНАХТ
Первое, что нужно сделать это снять процесор, вот посмотрите , пожалуйста. снимаем сначала винтелятор, радиатор и здесь с помощью рукояточки отодвигаем вверх снимаем процессор, вот мы уже сняли процесор

Пшениця, овес, кукурудза — три культури, що найчастіще вирощують у нашому регіоні, проте як вони виглядають знає не кожен. Кукурудзу вгадують найчастіше, розповідає доцент кафедри зберігання зерна Анфіса Кац, адже усі колись їли попкорн у кінотеатрі.

Анфіса Кац, доцент кафедри технології зберігання зерна ОНАХТ
Они должны назвать культуры и потом мы предлагаем в отдельных мешочках предлагаем продукты переработки из этого зерна, продукты переработки из этого зерна, которые находятся отдельно вот в отдельной вот такой вот стопочки и каждый должен из них определить, к какому зерны относиться тот или иной продукт переработки. Вот так они выкладывают в стопочки, и затем мы проверяем.

Аліса Осетенко у цьому році закінчує школу, але дівчина досі не визначилася із професією. За її словами — кар’єра у житті не головне, важливо щоб робота приносила задоволення. Спочатку дівчина хотіла вступати на факультет готельно-ресторанного бізнесу, але передумала.

Аліса Осетенко, учасниця заходу
Я узнала то. что я еще более не уверенна в том, что я хочу делать после того, как я выпущусь со школы, потому что я куда не подойду мне говорят, мы самы лучший выбор ит именно поэтому я совершенно неуверенна, ято я хочу деалть

Самые прекрасные, люди очень приветливые, атмосфера очень теплая , я очень рада, что пришла

Денис Журавський, учасник заходу
Я после 9 класса ушел в училище технолгии питания и торговли. Я щас обучаюсь на повара- кандитера, вторуй курс, а пришел я сюда продолжать учение и узнать, какие есть факультеты, заинтересовал ресторанно- отельный бизнес, хотел больше узнать о нем и двигаться больше в этом направления.

Додамо, що з початку поточного навчального року захід в академії відбувся вперше, проте вже 2 листопада в ОНАХТ знову чекатимуть усіх охочих.

Комментарии закрыты