9 та 10 листопада В Одеському оперному театрі відбулись прем’єрні покази опери Верді «Травіата» в постановці  головного режисера театру Євгена Лавренчука за диригентським пультом – головний диригент оперного В’ячеслав Чернухо-Воліч. Як і попереджували на прес-конференції учасники творчого процесу, вистава вийшла нестандартна, яскрава в прямому сенсі цього слова. До постановки було залучено най модерніше сценічне обладнання, частина якого була придбана спеціально для «Травіати».

ЗК: Взагалі стенографічне рішення, над яким працював відомий російський художник Юхим Руах,  вражало своєю різноманітністю. Кожна дія і картина були представлені в своїй власній кольоровій  гаммі, декорації раптово починали рухатися, герої несподівано з’являлися та зникали, навіть ішов дощ і дув вітер. На сцену виходили собаки , бики, жіночі плаття кружляли на величезній люстрі, грав патефон. Відео інсталяції  та світло підкреслювали хід подій, що розгорталися на сцені.

До речі, сучасна доля оперного формату  була однією з тем відкритого міжнародного форуму Опен ту прогрес, що проходив в Одесі 9 листопада. Увесь день професійна спільнота зі всієї України та Європи обговорювала актуальні можливості та задачі оперного мистецтва.

 Ганна Ставиченко, оперний експерт

Петро Чуприна, генеральний директор Київської опери

Василь Вовкун, генеральний директор Львівської опери

Ольга Стельмашевська, журналіст, арт-критик

У виставі задіяні хор театру, корифеї сцени і молоді, невідомі раніше виконавці. Головні партії 9 листопада виконували  Анастасія Голуб та Олег Злакоман.

Анатолій Дуда, народний артист України

Людські душі, які відчували і кохання, і трагедію, те, що може відбуватися з кожною людиною. Чистоту взаємовідносин головних героїв Віолетти Валері та Альфреда Жермона показано в новій постановці популярного твору Джузеппе Верді «Ла Травіата».

 

 

Комментарии закрыты