Велика Британія: дострокові вибори

Прем’єр-міністр Великобританії, Тереза Мей, оголосила про проведення дострокових парламентських виборів 8 червня. За словами Мей, вибори потрібні вже сьогодні, тому що інші партії виступають проти планів уряду щодо Brexit, а на сьогодні в парламенті потрібна єдність, якої на даний момент — немає. Завтра Мей внесе відповідну пропозицію до Палати громад, яка повинна буде за неї проголосувати. Парламент у Великобританії обирають раз на п’ять років. Попередні вибори пройшли 7 травня 2015 року, перемогу на них здобула Консервативна партія, що отримала 37% голосів. Варто зазначити, що рішення про проведення парламентських виборів Мей прийняла на тлі публікації даних ряду опитувань, згідно з якими правляча партія консерваторів поліпшила своє становище в рейтингу популярності серед виборців.

UrbietOrbi — великоднє послання і проповідь Папи Франциска

У свято Воскресіння Христового, яке в цьому році християни, як православні, так і католики, відзначили 16 квітня, — Папа Римський Франциск очолив урочисту пасхальну Літургію на ватиканській площі Святого Петра у присутності тисяч паломників. Після богослужіння Єпископ Рима звернувся з центральної лоджії Ватиканської базиліки з традиційним пасхальним посланням «Urbi et Orbi» — «Граду і миру» і дав віруючим своє апостольське благословення.

Стара Авдіївка: аварійно-відновлювальні роботи

В Авдіївці розпочалися аварійно-відновлювальні роботи. Авдіївські енергетики спільно з військовими та оперативними службами міста продовжують працювати над ліквідацією наслідків вчорашнього обстрілу з боку російсько-окупаційних військ та намагаються відновити електропостачання по вулиці Тургенєва. На 15:00 подачу електроенергії планувалось відновити. Нагадаємо, що учора близько 18:00 російсько-окупаційні війська зухвало обстріляли з мінометів власні помешкання мирних жителів Старої Авдіївки.

44 млрд грн до держбюджету від НБУ

44 мільярди  гривень отримає державний бюджет 2017 року від Національного банку України. Відповідне рішення про перерозподіл прибутку НБУ було затверджено Радою Нацбанку, повідомив на своїй сторінці у Фейсбук глава Ради Богдан Данилишин. Загальна ж сума прибутку НБУ у 2016 році склала майже 59,5 мільярди гривень.

Одеса і Рада Європи: інтеркультурне місто України

18 квітня відбулась особливо важлива подія, а саме підписання меморандуму між Одесою і Радою Європи, щодо участі міста у Національній мережі інтеркультурних міст України. Сьогодні, така мережа діє в рамках міжнародної програми Ради Європи, яка дозволяє містам розширювати міжнародні зв’язки і використовувати функціональні, сучасні моделі управління.

Комментарии закрыты