Громадська організація Спілка майстрів «Берег Овідія», спільно з Міською художньою галереєю, з нагоди святкування в Україні «Дня працівників культури та майстрів народної творчості» представляють  одеситам та гостям нашого міста підсумки міжнародного творчого симпозіуму «Мелодії степу і моря». Експозиція під назвою «Чорномор’я» розміщена у виставковій залі Будинку милосердя Свято-Архангело-Михайлівського жіночого монастиря.

Темою міжнародного симпозіуму «Мелодії степу і моря» стало перебування давньоримського поета Публія Овідія Назона в Північно-Західному Причорномор’ї — його творчість та переживання. Влітку цього року відбулось 2 пленери в Овідіопольському районі та на о. Зміїний. Дві творчі групи художників на своїх полотнах відобразили давньоримські мотиви ліричних елегій Овідія і таємничість легенд древніх греків.

Надія Фомічьова, директор міської художньої галереї

 здесь представлено 30 работ. Старались, тобі вошли работи всех участников. Творчество художников очень разное. Здесь работи и наших членов нац союза, и киевляне и харьковчане, и одеситі.из франции беларусские автори.

Історія і унікальна природа нашого краю завжди були привабливими для творчих людей, не дивно, що міжнародний творчий симпозіум «Мелодії степу і моря» зібрав художників з різних міст України, Польщі, Білорусії і навіть далекого острова Реньон (Франція).

 Володимир Левчук, голова Спілки майстрів «Берег Овідія»

 Це вже не перший пленер, коли ми звертаємось до цієї теми. І в свій час розпочали серїю книг-альбомів. Перший присвячений паркам, другий –морському фасаду Одеси, і третій, яки готуємо, присвячений краю Овідія Ахилеса

Для художників по-новому розкрився острів Зміїний — скелястий, загадковий, оповитий стародавніми таємницями! Сучасний погляд художників на історичне минуле дав вражаючий результат, вважає куратор симпозіуму заслужений художник України Михайло Пархоменко. Він відзначає високій рівень учасників, які за плечима мають серйозну мистецьку освіту і досвід.

 Михайло Пархоменко, куратор симпозіуму

 урівень сам говорит за себя. Все работи сюжетніе, носят содержание.  все художники закончили академии. Єто умение рисовать, умение знать штудию,умение написать работу на тему. А тема Овидий, его время, призведения

Як розкрили цьогорічну тему художники з різних країн світу, можна побачити на виставці «Чорноморя» в Будинку милосердя Свято-Архангело-Михайлівського жіночого монастира до 5 грудня.

Комментарии закрыты