Деревоцид: про важливість легенів міста

Одеса займає одне з останніх місць в Україні за рівнем озеленення. Проте не зважаючи на цей факт, в місті постійно знищуються зелені зони та вирубуються дерева. Так нещодавно  стало відомо, що в ніч на 16 квітня спиляли понад 50 здорових дерев в районі 15-ої станції Фонтану, серед яких була акація та рідкий сріблястий лох. З цього часу пройшло вже більше тижня. Як оцінюють на цю ситуацію активісти, екологи та профільні служби, з’ясовувала наша кореспондентка.

Якою повинна бути прибережна зона міста, — опитування

Якою одесити хочуть бачити прибережну зону міста? Чи потрібно її забудовувати торгово-розважальними точками, або ж вона повинна бути багатою на живу природу? Нарешті чи має голос городян бути визначальним у вирішенні цього питання? Саме з такими запитаннями ми вийшли на вулиці міста.

Відкритий освітній форум — 2019

19 квітня у Одеській національній академії харчових технологій відкрився освітній форум — 2019 » Нова українська школа: взаємодія + розвиток + творчість». Головні завдання сучасної школи — розкриття здібностей кожного учня, виховання порядної людини, особистості, готової до життя у високотехнологічному, конкурентному світі. Саме такі цілі ставили організатори проводячи цей форум.

Данина пам’яті історику: відкриття пам’ятнику Олександру Дерибасу

На 2-му Християнському кладовищі відбулось урочисте відкриття  пам’ятнику Олександру Дерибасу, історику, краєзнавцю, автору історичних нарисів та спогадів «Стара Одеса», онуку засновника нашого міста. Завдяки одеситам, небайдужим до історії рідного міста, зберігається пам’ять про людей, які жили, творили і залишили слід в історії  Південної Пальміри.

 

Комментарии закрыты