«Тоска» —  одна з кульмінацій оперного мистецтва, твір рідкісної краси та емоційної сили. Історія великого кохання та зради,  одягнена італійським композитором Джакомо Пучіні в оперний жанр, ось вже більше століття не перестає захоплювати глядача по всьому світу.  Вистава «Тoска»  настільки  припала до душі публіці, що на сьогодні є найбільш репертуарною в світі.  Одеський оперний театр – не виключення.  25 травня ця опера пройде під орудою запрошеного диригента, італійця  Марко Комiна. Наша знімальна група вже познайомилась з маестро.

Марко Комін -один з найперспективніших диригентів нового покоління. Його музичні інтереси і переваги дуже широкі і варіюються від музики бароко складного репертуару 20-го століття, а інтерпретації оперної і симфонічної музики повні тонкого, переконливого, захоплюючого «прочитання» партитур. В якості запрошеного диригента Марко Комiн співпрацював з багатьма ведучими оркестрами та театрами світу.

 Марко Комін, диригент (Італія)

я вивчав фортепіано і композицію в консерваторії Венеції. Але відчув, що мені цього не вистачає. Мені дуже хотілося працювати в колективі. І я розумів, що не вміючи грати на інструменті для оркестру, я позбавлений можливості працювати в колективі. Тому єдине, що мені залишилося для спільної праці з музикантами – це диригування.

Опера  «Тоска» була одним із перших творів, яким диригував маестро. Крім того, Марко виступав і як постановник цієї вистави в різних європейських театрах, демонструючи чудову інтерпретацію твору.

Марко Комін, диригент (Італія)

звісно, я не вперше диригую ТОску. Постановка одеського театру мені до вподоби, тому що вона дотримує логіку подій, дотримує філософію персонажів. І незважаючи на те, що існує багато різних інновацій,  я вважаю, що важливо, який є костюм. Буває так, що людина одягнена елегантно, але це не обов’язкового відображує її суть. Я можу прийняти інновації тільки в тому випадку, коли збережена логіка взаємовідносин. Непотрібно вивертати все навиворіт і придумувати якісь нові аспекти, як це було, наприклад, в Німеччині. Тому мені приємно, що в одеській постановці збережені подробиці партитури, авторські плани та задумки.

Марко Комін, диригент (Італія)

це, безумовно, великий твір мистецтва. Це Пучінні. Цим багато сказано. Ця опера для мене дуже важлива. Вона еротична. Мова йде про тонкий інтелектуальний  еротизм

Як італійцю, Марко Коміну дуже близький сюжет опери., де на тлі боротьби італійського народу за свободу, розгортаються драматичні події  любовного трикутника: співачки Флорії Тоски, іі коханого – художника Каварадоссі, та начальника поліції  СкАрпії.

Марко Комін, диригент (Італія)

ця опера актуальна і сьогодні. Використання влади начальника поліції СкАрпія у власних інтересах. Брехня, коли людина демонструє себе добрим християнином, насправді приховує огидні риси

25 травня   маестро Марко Комин дебютує на сцені Одеського національного академічного театру опери і балету з оперою Тоска Джакомо Пуччині.

 

 

Комментарии закрыты