Одеса славиться своїми майстрами образотворчого мистецтва далеко за межами країни. Видатний представник одеського живопису, народний художник України Микола Прокопенко майже все своє життя працює у власному особливому стилю. Його полотна яскраві, барвисті, експресивні і обов’язково з філософською складовою. Майстер сумісно зі своїм постійним творчим партнером одеським поетом Ігорем Потоцьким підготував виставку , яка буде проходити в літературному музеї з 20 вересня до 8 жовтня. Про виставкову діяльність, про ситуацію в художньому просторі Одеси, про своє власне відчуття мистецтва Микола Прокопенко розповів нашим кореспондентам.

Микола Прокопенко народився, виріс і став художником в Україні. Він родом з села Прилиманське Одеської області. Закінчив художнє училище імені Грекова та Київську академію образотворчих мистецтв. Традиційні, властиві нашому українському народу мотиви: соковиті фарби, мелодійність, майстр дбайливо зберігає і передає колоритними почуттями на своїх роботах.

Микола Прокопенко, народний художник України

Художник працює в різних жанрах: пейзаж, натюрморт, портрет. Йього улюблені образи: жінки, тварини і птахи, стиглі фрукти, дерева і квіти- все те, що оточує людину від дня народження.

Микола Прокопенко, народний художник України

Микола Прокопенко прославляє своїм талантом наше місто, наш край, нашу країну далеко за її межами. Його твори зберігаються в зібраннях 90 музеїв та галерей України, Англії, Німеччини, Сполучених Штатів, Мексики, а також у  приватних колекціях.  Нещодавно художник подарував місту Очаків велику добірку своїх робіт. А 20 вересня в літературному музеї відкривається сумісний з одеським поетом Ігорем Потоцьким проект » Арт ню — арт бук» 35 живописних картин Миколи Прокопенка і презентація книги «Дві Маргарити».

Микола Прокопенко, народний художник України

Повну версію інтерв’ю с народним художником України Миколою Прокопенком дивиться в черговому випуску програми «Культурна палітра».

 

 

 

 

Комментарии закрыты