Рада ухвалила новий склад ЦВК
Верховна Рада призначила членів Центральної виборчої комісії за поданням президента Володимира Зеленького. Ухвалення рішення відбувалось шляхом голосування в алфавітному порядку за кожного кандидата окремо. На початку якого виступив представник президента в парламенті, перший віце-спікер Руслан Стефанчук.

З
апуск реформи прокуратури
Генпрокурор Руслан Рябошапка заявив про запуск реформи прокуратури — її буде очищено та перезавантажено. За його словами, реформа має призвести до того, що суспільство матиме до прокуратури довіру. Анонсував очільник ГПУ і скорочення штату,всі подробиці  — далі.

«Всіх на всіх»: Пєсков про обмін полоненими
Обмін полоненими між Росією і Україною у форматі «всіх на всіх» має бути кінцевою метою.  Про це заявив прес-секретар російського президента Дмитро Пєсков, повідомляють росЗМІ. Пєсков заявив, що все це залежить від готовності обох сторін і певна робота в цьому контексті триває.»З російської сторони давно було відзначено, що в Росії були б раді здійснити обмін «всіх на всіх». Це має бути остаточною метою», — сказав він. Нагадаємо, глава Міністерства закордонних справ України Вадим Пристайко 3 жовтня заявив, що на наступному тижні планується новий масштабний обмін полоненими між Україною і Росією

Газові переговори Єврокомісія — Україна — ЄС плануються 28 жовтня
Тристоронні газові переговори між Єврокомісією, Україною та Росією заплановані на 28 жовтня. Про це заявив віцепрезидент ЄК з енергосоюзу Марош Шефчович у своєму Twitter.  «Радий провести наступний раунд тристоронніх переговорів з Росією і Україною 28 жовтня, спираючись на прогрес, досягнутий на початку цього місяця», — написав він. Нагадаємо, під час останнього раунду тристоронніх переговорів щодо газу у вересні Україна, РФ та ЄС погодили в принципі, що майбутній контракт базуватиметься на законах і правилах ЄС, повідомив за підсумками Шефчович. Щодо тривалості контракту, об’ємів та тарифів домовленості наразі немає. Українська сторона і ЄК пропонують Росії транспортувати по 60 млрд кубометрів газу щороку упродовж 10 років. Росія наполягає на продовженні терміну дії існуючої угоди на рік з прокачуванням 10-15 млрд кубометрів. Термін дії поточного контракту закінчується 31 грудня.

Рік Перрі може піти у відставку
Міністр енергетики США Рік Перрі, як очікується, оголосить про свою відставку в кінці листопада, повідомляє Politico з посиланням на трьох осіб, обізнаних про його плани. За словами співрозмовників видання, Перрі планував свою відставку кілька місяців.  «Недавні поїздки в Україну втягнули його в розслідування, пов’язане з імпічментом Трампу, незважаючи на те, що двоє людей назвали скандал, не пов’язаним з відставкою Перрі, яку він планував уже кілька місяців», — йдеться в повідомленні. Очікується, що місце Перрі займе нинішній заступник міністра енергетики Ден Броллетт, який, за твердженням одного з джерел, заміщав Перрі на засіданнях кабінету міністрів в останні кілька місяців

Операція в клініці Святої Катерини
Біль і скованість в суглобах, обмеження при ходьбі, втрата можливості рухатися через травми або захворювання суглобів — ці проблеми, які часто виникають у сучасної людини. Їх можна вирішити за допомогою заміни зруйнованого суглоба на штучний. Поділитися своїми унікальними методиками до Одеси з Анкари приїхав провідний ортопед-травматолог доктор Халіль Догоруел. Подробиці далі в сюжеті.

Комментарии закрыты