[flashvideo file=wp-content/uploads/2010/11/1autoex_geneva_12_tramontana_all_02_07_07_ukr.flv image=wp-content/uploads/2010/11/g-12-tramontana.jpg /]

«TRAMONTANA»

Сучасні суперкари створюються вже без тієї пристрасті до автомобілів. Компанії-виробники захопилися гонкою швидкостей, а автомобілі розробляються за допомогою автоконцернів, яких хвилює лише норма прибутку. У підсумку в них більше немає духу спортивних автомобілів початку минулого століття, коли кожен рекорд був подвигом водія та інженера, а автомобілі були штучною роботою. І Хосеп Рубау вважає, що його суперкар «Tramontana» — відродження традицій того часу.

Марія, ведуча:

— Розкажіть про історію й традиції вашого бренду.

Хосеп Рубау, генеральний менеджер:

— Історія нашого бренду почалася близько 10 років тому, коли я розмовляв зі своїм знайомим британським колекціонером автомобілів. І ми вирішили створити сучасний суперкар, що став би не тільки потужним і розкішним, але й став би справжнім твором мистецтва.

Цей незвичайний автомобіль народився на північно-східному узбережжі Іспанії, у місцині з назвою Коста Брава.

Джозеп, який сам є великим шанувальником класики, захопився ідеєю створити сучасний іспанський автомобіль, що був би збудований з використанням технологій XXІ століття, але зберіг дух таких автомобілів, як «Hіspano-Suіza» та «Pegaso». У компанії знайомих експертів і таких же ентузіастів він заснував автомобільну компанію, і до 2005 року створив прототип «a.d. Tramontana».

Марія, ведуча:

— Розкажіть, скільки треба було часу на створення такої машини?

Хосеп Рубау, генеральний менеджер:

— О-о-о… Ми сконструювали цей кар за три місяці. Усе виконано вручну. При цьому технології найсучасніші. Карбоновий кузов зроблений легким. Центральна частина кузова виготовлена з матеріалів, що не деформуються.

Автомобіль, уперше показаний на автосалоні 2006 року в Женеві, як магніт, притягав відвідувачів. Кузов, що нагадує чи то боліди «Формули-1» 1960-х років, чи то літаки-винищувачі 1940-х, — рішення суперечливе, але дуже сміливе.

Остаточна версія «Tramontana» представлена через рік на тому ж Женевському автосалоні. Кузов виставленого автомобіля хизувався вставками з полірованого дерева, навіваючи спогади про моделі «Hіspano-Suіza» початку минулого століття, такі, наприклад, як «H6C Tulіpwood Torpedo». При цьому навіть важелі підвісок дбайливо укутані у шкіряні чохли. Таким проробленням дрібниць мало хто може похизуватися.

Марія, ведуча:

— А в яких країнах найбільший показник продажів ваших машин?

Хосеп Рубау, генеральний менеджер:

— Ми продаємо наше чудо в усьому світі. У нас є клієнти в Європі, Азії. Ми створюємо всі умови нашим покупцям, щоб вони могли придбати її у будь-якій точці світу.

«Tramontana» — це справжня річ ручної роботи, і все в ній просто кричить про це. Шкіра ручного вироблення, поліроване японськими майстрами дерево — це ще куди не йшло, а от обробки кузова білим або жовтим золотом немає ні в кого.

Марія, ведуча:

— Кілька слів про плани в Україні.

Хосеп Рубау, генеральний менеджер:

— Плани… Краще давайте поговоримо про ціну. Ціна залежить від побажань покупця. Деякі хочуть найдорожче дерево, інші віддають перевагу найвишуканішій шкірі! Ну а ціна базової версії для України починається від 700 тисяч євро. Така ж ціна і для Росії.

Марія, ведуча:

— Чи є ваше офіційне представництво в Росії?

Хосеп Рубау, генеральний менеджер:

— На даний момент ще немає. Але це тимчасово. Ми плануємо вже до кінця цього року створити представництво.

Марія, ведуча:

— Про Україну, я сподіваюся, ви не забудете?

Хосеп Рубау, генеральний менеджер:

— Ну, що ви… Ми розглядаємо Україну як країну, що швидко розвивається. Тому незабаром ми будемо й у вас!

Кузов виконаний з карбону та авіаційного алюмінію, а за сидіннями розташовувався могутній двигун V12 потужністю понад 500 к.с. Але головне — індивідуальне відношення до кожного клієнта та створення кожного автомобіля саме під нього. В компанії заявили, що ніколи не випустять два однакових автомобілі.

Марія, ведуча:

— А як ви собі уявляєте українського покупця? Який він буде з себе?

Хосеп Рубау, генеральний менеджер:

— Справжній цінитель спортивних автомобілів! Швидше за все це колекціонер, у якого вже є парочка ексклюзивних автомобілів. Ці люди вже не хочуть купувати чергове «Ferrari» або «Porsche». От ми саме й пропонуємо ексклюзивне, спокусливе — у своєму роді костюм, що шиють особисто для вас.

Технології виготовлення найсучасніші. У розробці автомобіля брали участь відомі інженери, причому не тільки автомобільні, але й авіаційні. Карбоновий кузов зроблений не тільки легким (споряджена маса машини дорівнює 1150 кг), але й ретельно продуманий з погляду безпеки. Так, центральна частина кузова зроблена недеформованою, але оточена вісьмома энергопоглинаючими зонами, які покликані максимально знизити перевантаження у випадку аварії.

Марія, ведуча:

— Який колір буде в моді найближчим часом? Який колір пропонуєте саме ви?

Хосеп Рубау, генеральний менеджер:

— Ми вважаємо, що майбутнє за жовтогарячим кольором!

Марія, ведуча:

— Ви, напевно, знаєте, що жовтогарячий колір дуже популярний у нашій країні?

Хосеп Рубау, генеральний менеджер:

— Дійсно? Ну що ж, це відмінно!

Посадка в автомобілі — як у літаку-перехоплювачі. Пілот сидить попереду, а «штурман» позаду. Причому крісло останнього підняте так, щоб забезпечити йому гарний огляд. Аналогії з реактивним літаком тут доречні — адже на автомобіль встановлюється 720-сильний двигун V12 із двома турбокомпресорами. Але при всьому цьому «Tramontana» не збирається бити рекорди швидкості, хоча, якщо комусь цікаво, вона розганяється з місця до 100 км/г менш ніж за 4 секунди і розвиває більше 260 км/г.

Марія, ведуча:

— Розкажіть про дизайн та технічні характеристики.

Хосеп Рубау, генеральний менеджер:

— Для нас це дуже важливий крок уперед. Якщо придивитися пильніше, то ви можете знайти схожість з «Формулою-1» або з винищувачем. От якщо скіксувати ці дві схожості, то ми можемо вивести формулу компанії Tramontana. Ми створюємо високоякісний, надійний і спокусливий продукт — одним словом, «Tramontana»!

Можна замовити двомісний або одномісний автомобіль, відкриту або закриту версію. Обробити салон можна будь-якими матеріалами. Все залежить від побажань клієнта: чи хоче він мати шкіру корови, крокодила, верблюда або змії. Те ж саме й з декором — можна обрати породу дерева або ж замість нього поставити карбон, титан, алюміній і навіть золото. А ергономіка кожного автомобіля підганяється під конкретного власника.

Марія, ведуча:

— А яким по характеру повинен бути потенційний покупець вашого бренду?
Хосеп Рубау, генеральний менеджер:

— Ну, це незвичайна людина, що швидше за все розбирається в найостанніших технологіях, що дійсно розуміється на машинах, що справді знається на оздоблювальних матеріалах.

Дизайн «Tramontana» вкрай ексцентричний. Кузов з величезними повітрязабірниками й посадкою типу «тандем» схожий на фюзеляж винищувача, лаковані дерев’яні вставки та круглі фари в хромованих корпусах — елементи машин минулого.

Марія, ведуча:

— А з якими марками автомобілів буде конкурувати «Tramontana»?

Хосеп Рубау, генеральний менеджер:

— Це повинні бути тільки ексклюзивні машини, одиничного випуску. Тому що ми робимо всього лише 12 машин на рік, тобто ексклюзивні автомобілі.

Ціна теж претендує на рекорд. 700 000 — це не номер телефону компанії, а цінник на автомобіль у євро. Отже, у щасливого власника цього раритету навряд чи буде шанс побачити на дорозі такий самий автомобіль: цього року компанія випустить три машини, у наступному — шість, а потім щороку збиратиме до дванадцяти штук.

Марія, ведуча:

— Якби ви проводили тест-драйв, я була б не проти взяти участь у ньому!

Хосеп Рубау, генеральний менеджер:

— Звичайно, будемо… От буквально наприкінці літа. Приїздить! Будемо раді бачити вас!

Але все ж таки, що таке проект «Tramontana»? Свіжий погляд на створення суперкарів та початок нової тенденції або просто ще один амбіційний проект, приречений на невдачу? Швидше за все, ні те ні інше. В принципі, ідейні побратими в Tramontana вже є — той же голландський Spyker теж робить ставку саме на эксклюзивність та дух минулого.

Марія, ведуча:

— Ваші побажання українцям?

Хосеп Рубау, генеральний менеджер:

— Нам буде дуже приємно побачити вас, українці, у себе в Барселоні та на Коста Брава. Заходьте до нас — і ми покажемо та розповімо, як дійсно правильно створювати справжні спорткари.

Хосеп Рубау настроєний досить оптимістично. За його словами, у нього вже є кілька замовлень, а у майбутньому інтерес до «Tramontana» буде тільки зростати. Й він не виключає, що незабаром багато компаній наслідують його приклад — і їхні автомобілі будуть змагатися вже не в швидкості, а в індивідуальності.

Комментарии закрыты